Maurice Greene
0

Bolt još nije dostigao svoj maksimum

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Mnogi se posljednjih dana, u predvečerje Svjetskog prvenstva u Berlinu, takmiče u pohvalama najvećoj atletskoj zvijezdi današnjice Usainu Boltu, a Jamajčaninu će sigurno posebno goditi riječi velikog Mauricea Greenea.

Šesterostruki svjetski prvak (tri puta na 100 m, jednom na 200 m i dvaput na 4x100 m), nekadašnji olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na “stotki” uvjeren je kako Bolt još uvijek nije došao do svojih granica.

  • Nitko još ne zna koliko brzo Usain doista može trčati. Mislim da na 100 metara još uvijek nije istrčao savršenu utrku, još uvijek nije dostigao maksimalnu brzinu i to je nešto što svi čekamo - kazao je Greene u razgovoru za BBC.

Amerikanac je uvjeren da Bolt još uvijek nije ni naučio kako trčati 100 metara, budući da je tek lani počeo kontinuirano nastupati u toj disciplini, a dotad je bio smatran specijalistom za dvostruko dužu dionicu.

  • On još uvijek ne zna što radi, mora još mnogo toga naučiti o “stotki” - rekao je Greene o čovjeku koji drži svjetski rekord i na 100 (9.69) i na 200 metara (19.30).