Golden Spike
0

Bolt: Imao sam loš dan, noge su mi bile nekako mrtve

Totalsport
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Kada Usain Bolt na 100 metara istrči rezultat preko 10 sekundi, onda je to senzacija, čak i usprkos pobjedi. A upravo se to sinoć dogodilo na mitingu Golden Spike u Ostravi.

Jamajčanski je sprinter, svjetski rekorder (9.58) i aktualni olimpijski pobjednik istrčao vrijeme 10.04 i prvi je put od 2009. godine i utrke u Torontu propustio ići ispod 10.00. Bilo je to i dovoljno za pobjedu, ali je vrijeme ujedno bilo za 22 stotinke sporije od najboljeg rezultata na svijetu ove sezone kojeg je Bolt ostvario u svom prvom nastupu, na mitingu u Kingstonu 5. maja.

"Loše sam startao i nisam imao osjećaj cijelu utrku. Moje su noge nekako bile mrtve. Ne znam razlog. Prvih je 40 metara bilo zaista loše. Nisam u nijednom trenutku osjećao moć u nogama", komentirao je Bolt nakon utrke.

"Moram se vratiti pred ploču za crtanje, razgovarati sa trenerom i vidjeti može li mi reći što da promijenim prije sljedeće utrke. Bio je to samo loš dan. Moram prijeći preko njega i gledati prema naprijed."

Prvi sljedeći miting za Bolta dolazi već 31. maja kada je na rasporedu miting Dijamantne lige u Rimu na kojem će također trčati na 100 metara. Iza Jamajčanina s vremenom 10.19 drugi je završio Kim Collins iz St. Kittsa i Nevisa, a treći je bio Amerikanac Darvis Patton (10.22).

"Morate razumjeti da je on samo čovjek. Ne može trčati 9.5 svaki dan i na dane kada to neće moći, mi ćemo dati sve od sebe da ga pobijedimo", komentirao je Collins.

Na kraju je Bolt sam sebi ponudio riječi utjehe.

"Ne znam što će moji rivali pomisliti o ovome, ali bitne su samo Olimpijske igre. Gubitak jedne utrke ili dvije, nije bitno. Bitne su samo Olimpijske igre i davanje maksimuma ondje."