Atletika
0

Bolt će u Londonu trčati dvije utrke

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Gledatelji koji krajem jula posjete londonski atletski Super Grand Prix miting imat će rijetku priliku vidjeti najveću zvijezdu ovoga sporta Usaina Bolta dva puta na djelu.

Najbrži čovjek današnjice objavio je, naime, u ponedjeljak da će u britanskoj prijestolnici, osim u pojedinačnoj konkurenciji na 100 metara, trčati i u štafeti 4x100 m.

Sve se to, međutim, neće događati u jednom danu budući da je londonski miting, uz Svjetsko atletsko finale, jedino takmičenje tog tipa koje se odvija dva dana.

Jamajčanin će tako u petak, 24. jula, trčati pojedinačnu utrku, a dan kasnije i štafetnu u kojoj će mu društvo praviti atletičari koji zajedno s njim treniraju pod palicom Glenna Millsa u Racers Track Clubu.

  • Londonski je miting važan dio mojih priprema za Svjetsko prvenstvo u Berlinu. Trčati dvije utrke u dva dana čini mi se idealnom pripremom za Berlin. Moji rezultati na jamajčanskom prvenstvu, na kojem sam pobijedio u dvije sprinterske utrke, a na 100 metara postavio i najbolje ovogodišnje svjetsko vrijeme, bili su vrlo ohrabrujući. Nadam se da ću tu formu donijeti i na londonski miting - poručio je trostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga.

Prije Londona Bolta, međutim, čeka još posla, a prvi je na redu nastup na 200 metara na sutrašnjem (utorak) Super Grand Prix mitingu u Lausannei.