BBC Top Gear
0

Bolt brz i na četiri točka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt još je jednom potvrdio da nije brz samo na nogama već i na četiri točka.

Trostruki olimpijski pobjednik i svjetski rekorder sudjelovao je u emisiji BBC-a Top Gear u kojoj su glavna tema automobili, a jedan je dio odvojen i za pokušaje slavnih osoba da odvezu najbrži krug na postavljenoj stazi.

Bolt je posljednja zvijezda koja je gostovala u emisiji, a od 47 osoba koje su dosad probale stazu, Jamajčanin je ostvario šesti rezultat. Za volanom Chevrolet Lacettija odvezao je krug za jednu minutu 46 sekundi i pet stotinki.

Najbolje vrijeme zasad drži pjevač Jay Kay (1:45.8), a Bolt je iza sebe ostavio brojne poznate osobe, poput nogometaša Lesa Ferdinanda, glumaca Hugha Granta, Ewana McGregora, Marka Wahlberga, Helen Mirren, gitarista Ronnieja Wooda i mnogih drugih.

Ljubav Usaina Bolta prema automobilima i brzini već je dugo poznata. Njegov sponzor Puma mu je nakon pekinških uspjeha poklonio BMW M3, a lani je u Monte Carlu u Ferrariju isprobavao poznate ulice kojima se vozi i Formula 1.

Zbog brzine je prije nekoliko sedmica sletio s ceste na Jamajci, što mu je donijelo lakše povrede i kratkotrajnu pauzu od treninga i nastupa.