Nakon neviđenog uspjeha
0

Bolt: A, sada plaža i tulumi!

Totalsport
Nakon što je zadnjih dana svemirskim dosezima oduševljavao gledatelje na Olimpijskom stadionu u Berlinu i pred televizijskim ekranima, najbolji atletičar svijeta Usain Bolt odlučio se okrenuti ovozemaljskim užicima.
  • Pokušat ću samo završiti sezonu bez povreda, a onda idem na odmor. Čekaju me tulumi, plaža, razne zabavne stvari - najavio je 23-godišnji Jamajčanin.

Bolt je u nedjelju zlatnom medaljom u štafeti okončao nevjerovatnu sedmicu u kojoj je postao svjetski prvak i na 100 i 200 metara, a u obje je discipline popravljao i svjetske rekorde i to za čak 11 stotinki.

  • Sada se samo želim zabavljati. Nisam slavio cijelu sedmicu, sada moram nešto napraviti. Toliko sam umoran, umirem. Sretan sam samo što sam uspio istrčati svoju dionicu u štafeti i predati palicu Asafi - dodao je Bolt koji će danas iz ruku berlinskog gradonačelnika primiti vrlo originalnu nagradu.

Dobit će, naime, komad nekadašnjeg Berlinskog zida. Ali doista komad, ne komadić. Jer, Boltov suvenir teži 2.7 tona, visok je 3.6 metara, a širok 1.2 metra.

  • Nemam pojma šta ću s tim. Mislio sam da se radi o manjem komadu. Nisam znao da će biti tako velik - zaključio je Bolt uz osmjeh.