"To je glupost"
6

Bokserski menadžer tvrdi da je Adnan Ćatić kupio titulu

Klix.ba
Adnan Ćatić
Adnan Ćatić
Adnan Ćatić alias Felix Strurm našao se u centru skandala o kojem već danima pišu njemački mediji. Njega je bokserski menadžer Ahmet Oner tokom gostovanja u emisiji Sport Inside na televiziji WDR optužio da je kupio titulu Super šampiona.

Oner, koji je inače na uvjetnoj kazni koju je dobio zbog prijetnji i nanošenja tjelesnih povreda, tvrdi da je Ćatić kupio titulu Super šampiona novcem. On tvrdi kako je na početku karijere bio Ćatićev poslovni partner. U izjavi za WDR ustvrdio je kako je dobio 250.000 eura pozajmice od UFA Sportsa, firme koja je Ćatićev zastupnik, kako bi u WBA kategoriji kupio titulu.

Onerov hamburški advokat je potvrdio u izvještaju kako je došlo do predaje novca. Njemački mediji navode da se u pozadini priče krije to da je status super šampiona pomogao i omogućio Ćatiću da dvije godine sam bira svoje protivnike. Navodi se da je Ćatić na taj način uspio izbjeći aktuelne izazivače, poput Gennadyja Golovkina.

Motiv zbog kojeg je Oner cijelu aferu iznio u javnost jeste taj, tvrdi, što je Ćatić ovaj dogovor, koji je podrazumijevao isplatu po borbama, odlučio prekinuti ranije.

Međutim, u telefonskom razgovoru za TV1, Ćatić je sinoć kazao da je ovaj slučaj već bio na njemačkim sudovima i da je presuđeno u njegovu korist. TV1 prenosi kako im je Ćatić rekao da je već ranije imao problema sa Onerom, koji je pokušao provaliti u prostorije njegove firme. Kazao je i to kako s njim nije u dobrim odnosima, a cijelu priču je nazvao potpunom glupošću te dodao da je presudom na sudu za njega cijela stvar završena.