sport
17

Bokser Nick Blackwell u komi nakon krvarenja u mozgu i teškog poraza

Klix.ba
Britanski bokser Nick Blackwell nalazi se u induciranoj komi nakon što je pretrpio krvarenje u mozgu poslije poraza u borbi za naslov prvaka.

Sudija je prekinuo Nickov meč protiv Chrisa Jr. Eubanka u desetoj rundi. Doktori su mislili da može nastaviti meč i nakon oteklina preko lijevog oka, međutim nije uspio.

Ubrzo nakon borbe za britanskog pobjednika u srednjoj kategoriji, koja se uživo prenosila na Kanalu 5, Blackwell se srušio i morao je biti odveden iz ringa na nosilima s kisikom.

Robert Smith, generalni sekretar britanskog bokserskog odbora (BBC), rekao je kako je razgovarao s jednim od doktora te da mu je kazao da se radi o krvarenju u mozgu.

"Blackwell se nalazi na intenzivnoj njezi u induciranoj komi, a o njemu se brinu vrsni stručnjaci. Radi se o normalnoj proceduri. Stavljen je u komu dok mu se otok ne povuče. Nema vremenskog roka, sada samo moramo čekati", rekao je Smith.

Nakon borbe, Eubank je rekao: "Udarao sam ga, a sudija je smatrao da se borba treba nastaviti. Kad sada sagledam stvari, možda je trebalo prestati i ranije".

Eubank je na Twitter profilu napisao: "Pokazao si se kao pravi ratnik, želim ti brz oporavak i povratak u ring".