sport
0

Boks: Kličko najavio da će braniti obje svjetske titule

FENA
Ukrajinski bokser Vladimir Kličko, vlasnik naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBO i IBF verziji, izjavio je da će u julu odgovoriti na izazov Amerikanca Tonyja Thompsona. Borba će se održati u Njemačkoj.

Tridesetšestogodišnji Thompson, poznat kao Tigar, do sada je zabilježio 31 pobjedu, od čega ih je 19 bilo nokautom, i ima samo jedan poraz. Prvi je u poretku izazivača teške kategorije za WBO, ali se nikada nije borio za naslov svjetskog prvaka.

Tridesetdvogodišnji Kličko, koji je osvojio naslov svjetskog prvaka prema WBO-u, pobijedivši na bodove Rusa Sultana Ibragimova krajem februara u Madison Square Gardenu u New Yorku, također je najavio da će se krajem ove ili početkom sljedeće godine boriti i s Rusom Aleksandrom Povetkinom za obranu naslova prema IBF-u.

Dvadesetosmogodišnji Povetkin postao je službeni izazivač Klička nakon što je pobijedio na turniru koji je organizirao IBF da se odredi sljedeći protivnik za ukrajinskog bokera. Rus, olimpijski prvak 2004. u teškoj kategoriji, nepobijeđen je od početka profesionalne karijere. Ima 15 pobjeda, od čega 11 nokautom.