sport
0

Bodybuilding reprezentacija BiH očekuje zlato na Balkanskom prvenstvu

Klix.ba
Adnan Gosto i Mirsad Terzo
Adnan Gosto i Mirsad Terzo
Bodybuilding i fitness reprezentacija BiH će u subotu, 27. aprila, nastupiti na Balkanskom prvenstvu za juniore i seniore, koje se održava u bugarskom Plovdivu.

Nakon državnog prvenstva, nedavno održanom u Sanskom Mostu, nastup za nacionalnu selekciju izborilo je osam takmičara koji će se pokušati ostvariti što bolje rezultate među vrhunskim takmičarima, predstavnicima Turske, Bugarske, Rumunije, Grčke, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Albanije.

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine, po izboru selektora Mirsada Terze sačinjavaju:

Konkurencija juniora, kategorija bodybuilding: Mirnes Husanović do 75 kg, Tomislav Damjanović i Amar Sinanović preko 75 kg.

Konkurencija seniora kategorija, classic bodybuilding: Leo Zovko, kategorija phisique Belmir Berberović, kategorija bodybuilding Adnan Gosto do 90 kg, te Mirza Muratović i Jasmin Hodžić preko 90 kg.

Delegacija Bodybuilding i fitness saveza BiH: Mirsad Terzo i Dino Muhić.

"Naravno da očekujemo najsjajnija odličja. Naš nacionalni tim je ove godine izuzetno kvalitetan i izuzetno dobro pripremljen. Osim na državnom prvenstvu naši takmičari su potvrdili izuzetnu formu i na takmičenju održanom prošle sedmice u Beogradu, Serbia Open, gdje je bh. tim osvojio tri medalje, a naš najbolji takmičar, Adnan Gosto je postao i apsolutni prvak. Balkansko prvenstvo neće biti izuzetak i očekujemo izuzetne rezultate", izjavio je Mirsad Terzo, selektor reprezentacije.