sport
0

Blanka preskočila 197 cm, slavila s rekordom sezone

Totalsport
Najbolja svjetska atletičarka za 2010. godinu, hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je nedjeljnog mitinga "Mohammed VI" održanog u marokanskom Rabatu.

Splićanka je do pobjede na mitingu iz serije World Challenge stigla s preskočenih 197 centimetara, što je ujedno i najbolji rezultat sezone. Bio je ovo treći ovosezonski nastup za Blanku i njena treća pobjeda. Posjetimo, do sada je nastupala na mitinzima Dijamantne lige: u Šangaju je preskočila 1,94 metara, a u Rimu centimetar više.

Tri su skakačice preskočile 195 cm u Rabatu, uz Blanku, koja je bila sigurna na 186, potom i na 192, da bi tri centimetra više postavljenu letvicu svladala iz drugog pokušaja, bile su to još i Ana Čičeroca (iz drugog pokušaja) i Melanie Melfort, čiji je let preko 195 bio siguran u prvom pokušaju.

Vlašić je 197 preskočila iz prvog pokušaja, Čičerova rušila u sva tri navrata, a Melfort nakon dva neuspjeha postavila letvicu na dva metra. Bila je neuspješna, kao i Blanka u sva tri pokušaja da dodatno popravi rekord mitinga kojeg je postavila posljednjim uspješnim skokom u nedjelju.

 IAAF Wolrd Challenge, Rabat, skok u vis:

  1. Blanka Vlašić (Hrv) 197 cm
  2. Melanie Melfort (Fra) 195 3, Ana Čičerova (Rus) 195