sport
0

Bivši prvak poručuje: Priča o Kličku će se nastaviti

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Vladimir Kličko se četiri dana poslije poraza od Tysona Furyja zahvalio navijačima na podršci i najavio pohod u nove pobjede.

"Prošla su četiri dana i bilo mi je potrebno malo vremena da shvatim šta se desilo. Odlučio sam koji su moji sljedeći koraci, ali prije svega moram da se zahvalim navijačima, mom timu i prijateljima. Bili ste fantastični i uvijek ste mi bili podrška. Nakon 11 godina pobjeda shvatio sam da ste još veći u porazu. Proteklih dana primio sam mnoštvo poruka podrške i one mi pomažu da prebrodim ove teške trenutke. Priča o Kličku će se nastaviti. Neuspjeh nije opcija. Vaš Vladimir", napisao je Ukrajinac na zvaničnoj Facebook stranici.

It’s been four days now and I need some time to understand what happened and to decide my next steps. BUT: I have to...

Posted by Klitschko on Wednesday, December 2, 2015

Podsjetimo, Kličko je u subotu nakon 18 uspješnih odbrana titule poražen od Furyja i izgubio je titule šampiona svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO, IBF, IBO i magazina "The Ring".

Ukrajincu je to bio tek četvrti poraz u 68 profesionalnih nastupa, a revanš meč bi trebao biti održan najvjerovatnije idućeg ljeta na londonskom Wembleyju pred 80.000 gledalaca.