Šokirao svijet
0

Bivši pomoćnik Tigera Woodsa rasističkim riječima opisao golfera

Sarajevo-x.com
Steve Williams i Tiger Woods
Steve Williams i Tiger Woods
Kontroverzni bivši pomoćnik Tigera Woodsa na golfskom terenu, Steve Williams, rasističkim riječima opisuje bivšeg šefa.

Na večeri golferskih zvijezda u Shanghaju, Williams je još jednom proslavio pobjedu Adama Scotta nad Woodsom. Možete samo zamisliti šok prisutnih kada je Williams koji je primio nagradu za najboljeg pomoćnika, radije izabrao da rasističkim izjavama vrijeđa Woodsa, a ne da proslavi nagradu riječima zahvalnosti.

"Samo sam želio da mu zabijem u to njegovo crno dupe", ovo su riječi Williamsa nakon golfskog turnira na kojem je Tiger izgubio od njegovog sadašnjeg poslodavca Scotta, prenosi Telegraph.

Ova izjava užasnula je prisutne jer je ovo trebala biti večera na kojoj bi se Williams proglasio najboljim golferskim pomagačem godine. On je ovaj svečani trenutak iskoristio da rasističkim izjavama uvrijedi Woodsa.

"Kada sam bio na bini jednostavno su me emocije ponijele. Ja sam pomoćnik već 30 godina i stalno pratim šampione. Puno me je emocija ponijelo. Ali, vrijeme je da se nastavi dalje. Završio sam sa Tigerom", obrazložio je Williams.

Williams je ostao uz Tigera za vrijeme seks skandala kroz koji je Woods prolazio. Tokom rada sa Woodsom zaradio je oko pet miliona dolara. Nakon dvije godine je dobio otkaz što je pokrenulo lavinu ružnih komentara.