Meč 7. decembra u Berlinu
288

Bišćanka se bori za pojas svjetske prvakinje u kick boksu

Piše: M. B.
Sanja Samardžić
Sanja Samardžić
Bišćanka Sanja Samardžić se ovih dana intenzivno priprema za meč koji će biti održan 7. decembra u Berlinu, a na kojem će se boriti za profesionalnu svjetsku titulu u kick boksu. Njena protivnica bit će svjetska prvakinja Christine Theis iz Njemačke.

"Da, 7. decembra imam jedan težak meč, treniram svaki dan dva puta dnevno. Ostalo mi je još malo vremena do polaska tako da svaku minutu koristim za dobar odmor i da odradim dobar trening. Što se tiče protivnice, još nisam imala priliku susresti se s njom. Znam da je do sada niko nije pobijedio, da je dobra u Full Contactu, ali da li je teška to ću saznati tek u ringu 7. decembra", rekla je za Klix.ba Samardžić.

Kick boks je počela trenirati sa svojim prijateljicama kada je imala 12 godina i nikada nije prestala.

"Ni sama ne znam zašto baš ovaj sport, ali od samog početka mi se svidjelo i ostala sam u kick boksu. U sportu postoje šampioni, žene ili muškarci. Žene ponekad mogu napraviti bolji rezultat od muškaraca", rekla je Samardžić.

Tokom sportske karijere podržavali su je prijatelji, a najviše joj znači podrška brata i sestre. Za ovaj vrlo bitan meč priprema je trener Rinaldo Pikoloti, a prijateljice joj pomažu u sparingu.

"Idem u druge gradove, gdje radim sparinge sa vrhunskim takmičarima, tj. djevojkama koje su na svjetskom nivou. Dat ću sve od sebe da ne razočaram prvo sebe pa ni svog trenera, menadžera i svoje navijače. San svakog takmičara je da pobijedi, ali za sada mi je najvažnije da odradim borbu profesionalno, čisto i sa što manje povreda, a rezultat će doći sam od sebe", rekla je ova Bišćanka.

Sanja je po struci profesorica tjelesnog odgoja, a trenutno vodi treninge tae boa za žene i djecu te volontira u sportskoj dvoarni Luke.