EP u Poljskoj
0

BiH u pohodu prema šestom evropskom zlatu

Sarajevo-x.com
Reprezentacija BiH u Elblagu
Reprezentacija BiH u Elblagu
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas u 13 sati igra finalni meč Evropskog prvenstva protiv selekcije Rusije.

Evropsko prvenstvo, koje se ove godine održava u poljskom Elblagu, počelo je 22. septembra takmičenjem u grupama. BiH se u grupi B nalazila sa Holandijom, Srbijom, Poljskom i Rusijom. Iz ovog dijela takmičenja naša odabrana selekcija izašla je sa svim pobjedama i tako se plasirala u polufinale, gdje je savladana i Njemačka.

U drugom polufinalnom meču snage su odmjerili Ukrajina i Rusija, a Rusija je izašla kao finalista.

S obzirom da su izabranici selektora Mirze Hrustemovića Rusiju već jednom savladali ubjedljivim 3:0, očekuje se nova titula prvaka Starog kontinenta.

Boje reprezentacije BiH na EP-u brane: Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Beniz Kadrić, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Hidajet Jusufović i Nizam Čančar.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić po dolasku na takmičenje je istakao da su svi igrači spremni i motivisani da osvoje novo zlato.

"Iako smo revoltirani svim onim što se dešavalo oko gubitka službenih prostorija našeg saveza, to nam je dalo dodatni motiv da odbanimo titulu prvaka Evrope. Sve osim zlata za nas bi u ovom trenutku bio neuspjeh", rekao je Delalić.