sport
0

BiH taekwondoisti na 4. evropskom prvenstvu u Gruziji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon višednevnih priprema u Turskoj, kadetska taekwondo reprezentacija BiH počinje svoje učešće na 4. Evropskom prvenstvu koje se održava u Gruziji, a naš najbolji tim predstavlja sedam takmičara koji svoje nastupe imaju u prva tri dana takmičenja.

Prvog dana svoje borbe će imati Ilija Bašić (-33 Kg, Poskok) protiv Yohanna Eloidina iz Francuske i Ajla Reizbegović (-33 kg, Zlatni Ljiljani) koja čeka pobjednicu između Abigail Stones iz Velike Britanije i Spasiane Grigorova iz Bugarske.

Drugi dan na borilište izlaze Amila Karšić (-41 kg, Zlatni Ljiljani) protiv Patricie Striner iz Švedske i Ammar Ćatić (-41 kg, Zlatni Ljiljani) koji čeka protivnika iz dvoboja između Olivera Kurucza iz Mađarske i Mikhaila Tskimanauri iz Rusije. Anja Stojković (-44, Derventa ) koja radi protiv Ekaterine Pavlova iz Izraela, zatim Ela Čibo (-47 kg, Zlatni Ljiljani) čija je protivnica Chloe Gant iz Francuske i Arnela Mukić (-51, Zlatni Ljiljani) koja u prvom kolu se bori protiv Mase Lemajic iz Slovenije, svoje nastupe imaju treći dan prvenstva.

'Nakon izuzetno obavljenih priprema, naš tim je u dobrom raspoloženju i takmičari sa nestrpljenjem iščekuju svoje nastupe.Svi smo veoma motivisani i s razlogom se nadam da ćemo našu lijepu BiH obradovati sa novim evropskim medaljama'', izjavio je selektor Ahmet Dilek, saopćeno je iz TKDSBiH.