Karate
0

BiH sa 16 takmičara na SP u Tokiju

FENA
Na 19. svjetskom prvenstvu u karateu od 7. do 17. novembra u Tokiju Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 16 takmičara, 11 u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Prema izboru selektora muške reprezentacije Suada Ćupine boje naše zemlje u pojedinačnim borbama branit će (po kategorijama) Edin Muslić (do 60 kg), Tarik Lušija (do 65 kg), Mate Odak (do 70 kg), Mensur Cakić (do 75 kg), Alem Kupusović (do 80 kg), Oliver Mandarić ili Boris Popović (više od 80 kg) i Arnel Kalušić (apsolutna), dok će se u ekipnim borbama Cakiću, Kuposoviću i Mandariću još pridružiti Admir Ćupina, Admir Zukanović, Adnan Hadžić i Vladimir Bodiroža.

Za žensku reprezentaciju u pojedinačnim borbama u izboru selektora Fikreta Selmana nastupit će Una Selman (do 53 kg), Mirsada Suljkanović (do 60 kg), Arnela Odžaković (više od 60 kg) i Merima Softić (apsolutna). Ovim takmičarkama u ekipnim borbama pridružit će Lejla Ferhatbegović-Dizdarević ili Tanja Umićević.

Zbog nedostatka sredstava za zajedničke pripreme reprezentativci će se do odlaska u Japan pripremati u svojim klubovima. Za 19. oktobar u Banjoj Luci je zakazan kontrolni meč, koji će selektorima poslužiti za provjeru forme i konačni izbor reprezentativaca.