Judo
0

BiH s pet takmičara na EP-u u Beču

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Selektor judo reprezentacije Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac objavio je imena pet takmičara i takmičarki za nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu od 22. do 25. aprila u Beču.

Boje naše reprezentacije u Austriji branit će Radomir Stojanović (član JK Panter - Bijeljina, kategorija do 60 kg), Mitar Mrdić (JK Leotar -Trebinje, do 73 kg) i Dražen Subotić (JK Romanija - Pale, više od 100 kg), te Biljana Mrđa (JK Slavija - Istočno Sarajevo, do 52 kg) i Larisa Cerić (JK Nippon -Sarajevo, više od 78 kg).

U sastavu ekipe nema povrijeđenih Amela Mekića i Ibre Miladina, te braće Aldina i Eldina Lukača zbog profesionalnih obaveza.

Po riječima selektora Crnogorca, konkurencija na EP-u bit će izuzetno jaka jer s ovim takmičenjem počinje serija kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

"U našem timu su dva iskusna borca, Mrdić i Subotić, te svjetska juniorska prvakinja Larisa Cerić, od koje se najviše očekuje. U njenoj kategoriji prijavljeno je 13 takmičarki, a ona je uvjerljivo najmlađa. Ipak, prognoze su nezahvalne jer naši reprezentativci nisu bili u prilici da obave adekvatne pripreme zbog teške finansijske situacije u Judo savezu BiH", kazao je Crnogorac.

Na EP-u će učestvovati više od 300 takmičara i takmičarki iz 45 zemalja.