sport
0

Biciklistički maraton na Kozari: Trijumfovao hrvatski reprezentativac Milo Pilski

SRNA
Hrvatski reprezentativac Milo Pilski pobjednik je Drugog međunarodnog biciklističkog maratona koji je danas na Kozari okupio oko 120 biciklista iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Drugo mjesto zauzeo je Radosav Bezmarević iz Crne Gore, treće Alen Čizmek iz Hrvatske, četvrto Srđan Vasić iz BiH, a peto Vedran Berković iz Crne Gore.

U polumaratonu u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Aleksa Crnčević iz BiH, drugo Boban Despotović iz Crne Gore, treće Mario Kojić iz BiH, četvrto Muhamed Liha iz BiH, a peto Miloš Nikčević iz Crne Gore.

U polumaratonu u ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je Mirjana Kovac iz Hrvatske, drugo Nikolina Despotović iz Crne Gore, treće Lejla Tanović iz BiH, četvrto Tea Ćurek iz Hrvatske i peto Paula Vrdoljak iz Hrvatske.

U ekipnoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je klub domaćin - Biciklistički klub (BK) "Austronet prosajkling" iz Prijedora, a slijedile su ga kolege iz crnogorskog "Nik bajka".

Za pet najboljih u maratonu i polumatratonu dodijeljene su novčane nagrade, kao i za tri najbolje plasirane žene, i to od 100 do 500 KM, a medalje i diplome dobile su i najbolje ekipe.

"Prezadovoljni smo i odzivom i vremenskim uslovima. Sve je proteklo u najboljem redu. Povreda nije bilo, osim sitnih ogrebotina", rekao je Srđan Vasić iz BK "Austronet prosajkling".

Na ruti dugoj 66 kilometara maraton su vozili samo muškarci, zbog teških uslova ove brdsko-planinske staze, a polumaraton upola kraće dužine i žene i muškarci.

Maraton je organizovan uz podršku grada Prijedora, Turističke organizacije grada Prijedora, Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD" i Nacionalnog parka "Kozara". Dio je projekta "Promocija i razvoj biciklističkog turizma-MTB Kozara", kojeg su podržali USAID, grad Prijedor i ovdašnja Turistička organizacija.