sport
158

Biciklistički klub Trek Team učestvovao na maratonu Bihać - Srebrenica

Klix.ba
Biciklistički klub Trek Team Sarajevo je krenuo na jubilarni 10. Biciklistički maraton Bihać – Srebrenica, petsto kilometara dug pohod na svojim dvokotačima.

Ovo je četvrti put da članovi ovoga kluba idu na maraton, što će nastaviti i narednih godina. Ove godine maraton broji 300 biciklista, što je velik porast u poređenju na prethodne godine. Maraton koji se vozi u spomen svim žrtvama Srebrenice, zahtjeva veliki napor I fizičku spremnost, pa čak i kontrolu nad ishranom gdje se dnevno gubi od 3.000 i 5.000 kalorija.

Pomenuti klub broji više od 70 članova, a najmlađi član ima svega 11 godina. Klub Trek Team Sarajevo je u sklopu firme Vision Trade d.o.o. – bicikli.ba koja u Sarajevu datira od 2011.godine, kao generalni uvoznik i zastupnik tri svjetska brenda; TREK, Schwalbe i Force. Vision Trade d.o.o. – bicikli.ba je poznata po najboljem asortimanu bicikala i opreme u Bosni i Hercegovini. Sjedište firme je u sarajevskom naselju Otoka, sa podružnicom u Mostaru. Za one koji bi možda prvo svoga dvotočkastog ljubimca birali putem interneta, www.bicikli.ba je idealno mjesto za sve odgovore na vaša pitanja.

Klub Trek Team Sarajevo I firma Vision Trade d.o.o. organizuju rekreativne biciklističke ture širom Bosne I Hercegovine te regiona, na koje se može svaki ljubitelj bicikla I dobre zabave pridružiti. Podsjetnika radi, biciklizam u današnjem vremenu brzog života je sport broj jedan po pitanju antistresnih situacija koje preporučuju ljekari.