sport
318

Biciklisti osvajaju ulice: Danas osmi Giro di Sarajevo

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine će danas pripasti biciklistima. U Sarajevu se održava tradicionalna biciklistička trka Giro di Sarajevo. Osmi put će se okupiti nekoliko hiljada biciklista koji će voziti od Dobrinje do Vilsonovog šetališta.

Borba za BAJKovito Sarajevo se nastavlja. Osmi put biciklisti zajedno voze glavnim ulicama Sarajeva i skreću pažnju na probleme ljubitelja bicikla.

"Staze su se počele graditi ali sada moramo pritisnuti još jače, nema predaje dok Sarajevo ne postane grad prijateljski okrenut biciklistima", moto je organizatora, Udruženja Giro di Sarajevo.

Iz Udruženja su uputili molbu svima koji žele da učestvuju da dođu ranije na start kako bi se izbjegla gužva. Startni prostor će biti otvoren od 15 sati, sve do 16:45, kada počinju pripreme za start, koji će uslijediti tačno u 17 sati.

"Uzmite zastavicu sa brojem i otiđite na kafu i sladoled, uživajte u zabavi koju će prirediti naš DJ. Svi sa brojem učestvuju u izvlačenju poklona na cilju, 15 minuta nakon što svi učesnici stignu na isti. Pri preuzimanju zastavice sa brojem, dobićete i duplikat broja koji MORATE lično ubaciti u kutiju koja će do samog izvlačenja biti zapečaćena. Prethodne prijave nisu potrebne ni prihvaćene - registracija samo na licu mjesta", uputstva su pred start.

Tehnički podaci za 8. Giro di Sarajevo

Start: OŠ Skender Kulenović Dobrinja – registracija SAMO na licu mjesta (nema online), od 15.00 do 16.45. Start tačno u 17 sati. Muzika uživo uz DJ-a, svi učesnici dobijaju bocu Olimpije, bedž Giro di Sarajevo i startni broj s kojim učestuvju u izvlačenju i dodjeli poklona na cilju

Ruta: Ista kao i prethodnih godina – Dobrinja – Nedžarići – Vijećnica – Marijin Dvor – Vilsonovo šetalište

Cilj: Kraj vožnje planiran oko 18.15 sati. Na cilju zabava uz muziku uživo i DJ-a, Coca-Colu, info štandove Ciklo Centra i Novo Nordiska.

Pokloni: Bicikli i kacige uglednog svjetskog brenda, poklon Coca-Cole; Kacige i poklon paketi Ciklo Centra, Poklon paketi Lifestyle Cluba.