Susedgrad Sokol Pokal
0

Bh. takmičari iz Zagreba donijeli i dvije zlatne medalje

Sarajevo-x.com
Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je ovog vikenda, u subotu 15. maja, učestvovao na internacionalnom taekwondo prvenstvu Susedgrad Sokol Pokal, koji se održao u hrvatskoj prijestolnici, Zagrebu. Na takmičenju je učestvovalo nešto manje od 600 takmičara iz 65 klubova sa područja, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Bh takmičari, šest predstavnika kluba, su ostvarili stoprocentni uspjeh na ovom internacionalnom susretu. Tačnije osvojeno je 6 medalja i to dvije zlatne, dvije srebrene i dvije bronzane.

Najsjajnijim odličjima su se okitile Nejla Kaljanac u kategoriji juniorki do 55 kg i Bahra Avdović u kategoriji juniorki do 63 kg. Srebreni su bili Armin Gredić u kategoriji seniora do 80 kg i Belmin Memija u kategoriji juniora do 59 kg. Bronzane medalje su osvojili Alen Alić u kategoriji seniora do 80 kg i Dina Čukurija u kategoriji juniorki do 59 kg.

Bh. takmičare su vodili treneri taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Haris Husić i Belmir Berberović.

"Ovo takmičenje je prošlo relativno uspješno. Samim tim što je učinak stoprocentni nema se nešto posebno dodati osim da se svaki trud isplati. Naravno, moglo je biti još uspješnije za pojedine takmičare, ali to je samo dokaz da još treba vrijedno raditi na treninzima. Naš nastup na ovom takmičenju je bio isključivo kontrolnog karaktera za nastup koji nam predstoji a to je evropski orvoreni turnir A klase, Austria Open, koji se održava u Innsbrucku 5-6 juna. Na jednom takvom prestižnom turniru planirali samo nastupiti sa našim najboljim takmičarima, kada će nam se pridružiti i naš najuspješniji takmičar Amir Katana, koji je trenutno na Evropskom seniorskom prvenstvu u St. Petersburgu“, izjavio je Belmir Berberović.