Brzo klizanje
0

Bh. takmičar Kerim Balić treći u Poljskoj

Sarajevo-x.com
Kerim s trenericom Aleksandrom Đanešić
Kerim s trenericom Aleksandrom Đanešić
Kerim Balić, takmičar Klizačko-rolerskog kluba Skate od 21.11. do 23.11. nastupio je u Poljskoj na Sanok kupu, te ostvario odlične rezultate, čime je prikupio bodove za predstojeća takmičenja. U finalnoj utrci na 500m, zauzeo je 3. mjesto, dok je u utrci na 800m zauzeo četvrto.

U ukupnom plasmanu od 19 takmičara koji su nastupili u njegovoj starosnoj kategoriji Juniori D, zauzeo je 4. mjesto.

S obzirom da se i ovo takmičenje boduje za Danubian kup, najjače juniorsko takmičenje u brzom klizanju na kratke staze za regiju srednje i istočne Europe, bodovima koje je prikupio na dosadašnjim takmičenjima u Rumuniji, Austriji i Poljskoj zauzeo je 4. mjesto u ukupnom poretku.

Osim odličnog plasmana i rezultata koje je postigao na prethodnim takmičenjima, Balić je izborio i nastup na najjačem kadetskom europskom takmičenju Final Cup koje će se održati u Italiji ili Holandiji, a na koje će biti pozvani samo deset najboljih takmičara Danubia Kupa i Starclass Kupa /Short track takmičenje za regiju zapadne i sjeverne Europe/

Uz kontinuiran rad sa trenericom Aleksandrom Đanešić te podršku firme Mountain d.o.o koja je pomogla Kerimu Baliću da nastupi na ovim takmičenjima, Balić i pored nedostatka leda i adekvatnih uslova za bavljenje ovim sportom niže fantastične rezultate i dostojno predstavlja Bosnu i Hercegovinu.