sport
0

Bh. taekwondoisti Selimović i Ćibo peti na EP-u za juniore

Klix.ba
Taekwondo selekcija Bosne i Hercegovine učestvovala je na Evropskom prvenstvu za juniore koje se održalo u portugalskom Portu, od 23. do 29. septembra.

Najznačajnije rezultate su ostvarili Ela Ćibo (Zlatni ljiljani Sarajevo) i Samir Selimović (Novi Grad Sarajevo) osvojivši zapaženo peto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Samir Selimović je u kategoriji do 73 kg u prvom kolu savladao predstavnika Kipra sa 12:0, u drugom kolu predstavnika Mađarske 14:1, te nažalost izgubio u borbi za medalju od predstavnika Poljske 5:8.

Ela je u kategoriji do 52 kg prvo kolo bila slobodna, u drugom kolu je savladala predstavnicu Austrije sa 9:2 i nažalost, takođe u borbi za medalju izgubila od predstavnice Španije 1:12.

Tokom nekoliko prethodnih dana takmičenja za našu reprezentaciju su nastupila još tri takmičara, Amila Karšić do 48 kg, (Zlatni ljiljani) koja je izgubila prvo kolo od predstavnice Velike Britanije 1:17, Emir Kaljanac do 63 kg (Novi Grad Sarajevo) koji je izgubio prvo kolo od predstavnika Turske 5:8 i Alen Čukurija do 68 kg (Novi Grad Sarajevo) koji je izgubio od predstavnika Italije 3:15.

"Može se slobodno reći da su medalje izostale za dlaku, posebno kada je riječ o nastupu Samira Selimovića koji je do početka treće runde, četvrtfinalne borbe, vodio sa 5:1 i ipak na kraju izgubio. U svakom slučaju sve pohvale za naše predstavnike pogotovo kada se uzme u obzir da su pripreme i nastupe takmičara finansirali isključivo klubovi ili njihovi roditelji, te da niti jedna vladina institucija nije uzela učešća u sufinansiranju troškova“, izjavili su treneri u pratnji reprezentacije Ahmet Dilek i Belmir Berberović.