sport
0

Bh. stonoteniseri savladali i Finsku

Totalsport
Stonoteniska reprezentacija naše zemlje savladala je večeras Finsku rezultatom 3-2 u setovima, pa će sutra za 25. mjesto na Evropskom prvenstvu igrati protiv Norveške.

Kao i protiv Latvije prvi je za sto stao Admir Duranspahić i odradio je rutinski posao protiv Paulija Heitikka. Duranspahić je Fincu u tri seta dozvolio svega 14 poena i slavio je ubjedljivo sa 3-0.

Onda su kola krenula nizbrdo. Sljedeća dva meča su Finci dobili i preokrenuli rezultat u svoju korist 2-1. Benedek Olah je sa 3-1 savladao Srđana Miličevića, a Roope Kantola sa 3-1 Adnana Šehića.

U četvrtom meču nas je morao spašavati Admir Duranspahić. On je ponovo sa sigurnih 3-0 savladao Bendeka Olaha i tako pružio mogućnost Srđanu Miličeviću da u petom meču izbori pobjedu.

Naš najiskusniji igrač nije dobro počeo odlučujući meč. Heitikko ga je dobio u prvom setu sa 11-8, ali je Srđan ipak smogao snage i dobio sljedeća tri seta, te nam osigurao vrijednu pobjedu.

U utakmici za 25. mjesto na EP u poljskom gradu Gdansku naša reprezentacija će sutra igrati protiv Norveške koja je večeras savladala Izrael sa 3-1.

Rezultati:

BiH – Finska 3-2

Duranspahić – Heitikko 3-0 Miličević –Olah 1-3 Šehić – Kantola 1-3 Duranspahić – Olah 3-0 Miličević – Heitikko 3-1