sport
7

Bh. odbojkaš Armin Mustedanović: U Turskoj sam sretan

Klix.ba
Armin Mustedanović
Armin Mustedanović
Bosanskohercegovački odbojkaš Armin Mustedanović, koji igra za turski tim Greenwich Saat TED Ankara Kolejliler, u prvoj odbojkaškoj ligi Turske rekao je kako ima posebnu ljubav prema Turskoj.

"U mojoj državi se svaki dan priča o Turskoj. Slušamo turske pjesme i podržavamo Tursku na Eurosongu", rekao je dvadesetšestogodišnji bh. odbojkaš u izjavi za agenciju Anadoliju.

"Turci i Turska se mnogo vole u Bosni. Svaki čovjek u mojoj zemlji želji posjetiti Tursku ili živjeti u Turskoj", rekao je Mustedanović, napomenuvši kako Turska i Bosna i Hercegovina imaju i zajedničku historiju.

Mustedanović je kazao kako u Bosni i Hercegovini još uvijek nisu izbrisani tragovi posljednog rata.

"Kada je počeo rat, imao sam šest godina. Bilo je teško, svega se dobro sjećam. Sve je bilo srušeno, djeca su vrištala od straha... Rat je uzeo od nas sve što smo imali. Danas ne možemo reći da omladina ima nadu. Nema posla, nema novca. Politika u Bosni ne ide u dobrom smjeru. No, nadam se da će mladi političari uspjeti promijeniti sadašnju situaciju", kazao je bh. odbojkaš Mustedanović.

MustedanoVić je u razgovoru za agenciju Anadolija kazao kako je rat imao utjecaja i na odbojku u Bosni i Hercegovini.

"U prvoj ligi u Bosni i Hercegovini postoje samo četiri ekipe. Prošle godine je bilo osam, ali su četiri ekipe zbog ekonomske krize nisu mogli nastaviti da igraju u ovoj ligi. Ekipe ne mogu naći sponzore. Zato dobri igrači svoju karijeru nastavljaju u inostranstvu", rekao je Mustedanović.

On je kazao kako je sretan što je došao u Tursku da se bavi sportom koji voli i u kojem je dobar.

"Volim svoj tim. Na početku smo bili slabiji, ali sad smo mnogo bolji. Cilj kluba je ostati u prvoj ligi, i ja i moji suigrači vjerujemo da možemo igrati play-off", kazao je bh. odbojkaš.