sport
365

Bh. juniorski klizači osvojili medalje na takmičenju Alpe Adria Trophy

Klix.ba
Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, imali su izvaredan nastup na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy koje je 10. i 11. decembra održano u Beogradu.

Oni su u Beogradu ispunili zadanu normu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza i na taj način su obezbijedili nastup u juniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 27. do 29. januara 2017. godine u Innsbrucku (Austrija).

Pored norme, naši reprezentativci su u konkurenciji 88 takmičara iz šest zemalja (Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH), osvojili dvije zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Tarik Omeragić je osvojio zlatnu medalju, a Samra Selimbegović i Mak Krstić osvojili su po bronzanu medalju.

Na ovom međunarodnom takmičenju nastupili su i Nihad Bašić, seniorski reprezentativac BiH, koji je zauzeo 4. mjesto, dok je najmlađi učesnik, Illan Krstić, osvojio 8. mjesto.

Naši takmičari nastupili su i u mix ženskoj i muškoj štafeti. Samra Selimbegović sa reprezentativkama Hrvatske osvojila je zlatnu medalju, a Tarik Omeragić i Mak Krstić, također s reprezentacijom Hrvatske ,osvojili su srebrenu medalju.

Ovi rezultati u Beogradu predstavljaju pravi podvig, posebno jer naši brzoklizači nemaju ni minimum uslova za rad i napredak u BiH.