sport
17

Bh. hokejaši večeras žele pobjedu u posljednjem meču na SP protiv Luksemburga

Klix.ba
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati posljednji susret na Svjetskom prvenstvu III divizije protiv reprezentacije Luksemburga.

U slučaju pobjede naš tim će ovogodišnje takmičenje završiti na četvrtoj poziciji.

Minel Bakal nada se kako naša reprezentacija može doći do druge pobjede na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

"Nakon što smo ostvarili prvu historijsku pobjedu reprezentacije, protiv selekcije Hong Konga, u duelu s Luksemburgom imamo želju da dođemo do još jednog trijumfa. Svi smo spremni, imamo neke lakše povrede, ali želimo pokušati ostvariti i drugu pobjedu na prvenstvu", kaže Bakal i dodaje:

"Protiv Južne Afrike nismo odigrali loše, a protiv Luksemburga želimo biti još bolji, to nam je posljednja utakmica na prvenstvu, ostavit ćemo srce na terenu i nadamo se da možemo pobijediti", kaže Bakal.

Hokejaši Bosne i Hercegovine su iskoristili ovu priliku da čestitaju kapitenu košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirzi Teletoviću na velikom dostignuću - Mirza je postavio rekord po broju ubačenih trojki (165) za igrače koji ulaze s klupe.

Utakmica s Luksemburgom na rasporedu je večeras u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po srednjoevropskom vremenu.