sport
120

Bh. hokejaši uoči sutrašnje utakmice sa Hong Kongom najavljuju pobjedu

Piše: E. B.
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Istanbulu odigrati svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu III divizije.

Izabranici Kevina Auerbacha i Anthonyja Londona koji će ove godine biti u ulozi igrača, očekuju mnogo bolje rezultate nego prošle godine. Jedan od njih je i prvi čuvar naše mreže, Dino Pašović.

"Uvjeti su odlični, na vrhunskom nivou, kako to dolikuje Svjetskom prvenstvu. Momci su poželjeli led, jučer smo odradili trening, jedva smo čekali da izađemo na teren. Atmosfera je odlična. Sutra ujutro, na dan utakmice, odradit ćemo lagani trening, odnosno isklizavanje čisto da vidimo da li je oprema na zadovoljavajućem nivou", kaže Pašović i dodaje:

"Iskreno se nadam da možemo do pobjede na Svjetskom prvenstvu. Godinu smo iskusniji, fizički spremniji. Godinu smo stariji i znamo šta nas očekuje u odnosu na prošlu godinu. Vrijeme će pokazati koliko možemo. Prošle godine smo najlošiju utakmicu igrali s Hong Kongom. Mislim da je dobra stvar što prvu utakmicu igramo s njima, reprezentacijom nekog srednjeg ranga na ovom prvenstvu", ističe Pašović.

Uoči utakmice sa Hong Kongom razgovarali smo i s napadačem naše reprezentacije, Dadom Tokićem.

"Kada je samo svjetsko prvenstvo u pitanju imam neka pomiješana osjećanja. Očekujemo puno, a uvjeti u kojima radimo nam dozvoljavaju, onoliko koliko dozvoljavaju. Idemo na dvije do tri pobjede. Ima tu mnogo kvalitetnih timova, koji imaju uvjete bolje od naših, ali mi smo došli da napravimo neki rezultat i trudit ćemo se da to ostvarimo", kaže Tokić i dodaje:

"Jučer smo prvi put izašli na led nakon mjesec dana. Čitav mart smo trenirali na suhom i nakon mjesec dana smo ponovo na ledu. Očekujemo mnogo od utakmice s Hong Kongom. Mnogo smo spremniji nego prošle godine i idemo na pobjedu", kaže Tokić.