sport
0

Bez Salihamidžića i Bolića

Nezavisne novine
Blaž Slišković, selektor fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas će objaviti spisak fudbalera na koje će računati u prijateljskom susretu koji će naš nacionalni tim igrati 28. februara u Dortmundu protiv Japana.

Iako su Japanci tražili da bh. tim u Njemačkoj nastupi u najjačem sastavu, odnosno novčano su uslovili nastup šestorice reprezentativaca (Sergej Barbarez, Hasan Salihamidžić, Zlatan Bajramović, Elvir Bolić, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić), na spisku najvjerovatnije neće biti dvojice od nabrojanih - Salihamidžića i Bolića.

Elvir Bolić, golgeter bh. reprezentacije, već duže vrijeme je zbog povrede van terena.

Salihamidžić se nakon povrede uspješno vratio u Bayern, ali su Bavarci zatražili od našeg stručnog štaba da ga poštede utakmice protiv Zemlje izlazećeg sunca, što će u N/FS BiH vjerovatno prihvatiti.

Takođe, vjerovatno zbog problema sa povredom neizvjestan je poziv i Vedinu Musiću, koji je u nešto povoljnijoj situaciji od popularnog Brace, jer je u posljednjem meču igrao za Torino.

Na lakšu povredu žalio se i Mirsad Bešlija (Harts), pa će stručni štab kao alternativu za njega pozvati Edina Pehlića iz litvanskog Kaunasa.