sport
179

Berin Balijagić: Dat ću sve od sebe da pobijedim u Moskvi

Piše: Edin Isanović
Berin Balijagić
Berin Balijagić
Berin Balijagić, ultimate fight bh. borac, intenzivno se priprema za meč koji ga 21. marta očekuje u Moskvi. Njegov suparnik bit će Magomeda Ankalajeva iz Dagestana. Balijagić za Klix.ba naglašava kako će potpuno spreman dočekati naredni izazov.

"Borit ću se u poluteškoj kategoriji do 93 kg. Ankalajev je amaterski prvak svijeta, a u profesionalnoj karijeri nema niti jedan poraz. Dagestanci su poznati kao izuzetno čvrsti borci. Stoga će ovaj dvoboj bit težak jer se radi o kvalitetnom protivniku. No, kao i uvijek ostajem samouvjeren i siguran u sebe", kazao je Balijagić za naš portal. Dodao je kako trenira do krajnjih granica svojih mogućnosti.

"Radim dva puta dnevno. Pobjeda bi bila prekretnica za moju karijeru, jer ću se boriti u najjačoj evropskoj organizaciji. Svjestan sam izazova koji me očekuje. U treninzima mi pomaže Jasmin Poturović i njegov klub. Također, kod Dževada Poturka bih trebao raditi sparinge u K-1 borbama. Želio bih se zahvaliti mom kondicionom treneru Adisu Zukanoviću. Zajedno težimo da fizička sprema ide uzlaznom putanjom i vjerujem da će do borbe sa Dagestancom biti na vrhunskom nivou“, istakao je Balijagić.

Na kraju je potcrtao kako će završne pripreme odraditi izvan BiH sa najboljim borcima iz regiona.

"Uložio sam velike napore i daću sve od sebe da ostvarim pobjedu u Moskvi", zaključio je ovaj talentirani borac.