sport
0

Belkić razgovarao s predstavnicima plivačkog saveza BiH

FENA
Država mora voditi računa o talentovanim kadrovima i bilo koji uspjeh predstavnika BiH predstavlja pozitivan signal za sve njene građane, istaknuo je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić tokom susreta s predstavnicima Plivačkog saveza BiH.

Na upravo završenom svjetskom omladinskom prvenstvu u plivanju u meksičkom gradu Monterey učestvovali su i bh. juniori o čemu je šef delegacije plivačkog saveza Muhamed Varešanović informirao Belkića.

Na prvenstvu, tokom kojeg je obilježeno i 100. godina postojanja svjetske plivačke organizacije - FINA i na kojem su učestvovala 684 takmičara iz 64 zemlje mlađi junior Zlatko Alić, član plivačkog kluba "Bosna" postavio je seniorski rekord, dok je Ensar Hajder iz tuzlanskog "Zmaja" oborio tri rekorda.

Zavidne rezultate su postigli Maja Čučković i Jelena Malovrh iz PK "Leotar" iz Trebinja, Marija Vujasin iz Banja Luke, kao i Amir Hodžić iz PK "Tuzla".

Varešanović je istaknuo da su postignuti rezultati impresivni, obzirom da je plivanje u BiH organizirano na amaterskoj osnovi i da se klubovi, kao i cijeli bh. plivački savez održava, prvenstveno, zahvaljući entuzijazmu članova.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Beriz Belkić čestitao je na postignutim rezultatima i još jednom naglasio da je ulaganje u mlade talente dugoročna investicija u budućnost naše zemlje, saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću bh. parlamenta.