sport
31

Beko S.ketch Street Basketball 2015: Prijavljeno preko 200 učesnika iz 29 škola

Klix.ba
U subotu (12.09.2015. godine) počinje "Beko S.ketch Street Basketball 2015“, peti turnir u “uličnoj košarci” za osnovce i srednjoškolce. Na turniru će učestvovati preko 50 ekipa (više od 200 djece) iz 29 osnovih i srednjih škola. Mečevi počinju u 9:00 sati, a tačan raspored biće objavljen u petak.

Marketing agencija B40, petu godinu za redom, organizuje projekat "Beko S.ketch Street Basketball “, turnir u “uličnoj košarci” za osnovce i srednjoškolce, a od ove godine pored Sarajeva, osnovci i srednjoškolci će se takmičiti i u Banja Luci (26.-30.09.2015.) i Mostaru (10.-14.10.2015.).

Svi učesnici će dobiti poklone kompanija Beko, Happy, Privredna banka Sarajevo i MultiSola. Najbolje ekipe u sve tri konkurencije i ove godine će osvojiti vrijedne nagrade, uređaje kompanije Beko, za svoje škole.

Tokom svih pet dana takmičenja biće postavljen i dječiji košarkaški teren, tako da će i oni najmlađi imati priliku da se zabave na platou BBI Centra. Za dobro raspoloženje, uz kvalitetnu muziku i simpatične komentare, i ove godine brinuće se DJ Nane.

U pauzama između mečeva osnovci će imati priliku isprobati inovativnu edukativnu platformu, Osnovna.ba, koja pomaže učenicima viših razreda osnovnih škola da brže i bolje nauče, razumiju i savladaju gradivo.

Projekat su podržali: Beko, Happy, MultiSola, Privredna banka Sarajevo, Eti, Osnovna.ba, Adidas, i SportLife. Medijski pokrovitelji: RSG i Antena Sarajevo, Hayat TV, Klix.ba, Oslobođenje, SCsport.ba, Metromedia i BBI Centar.