sport
0

Bećirević uručio Mekiću 5.000 KM za njegov judo klub

Sarajevo-x.com
Amel Mekić i Dževad Bećirević
Amel Mekić i Dževad Bećirević
Džudista Amel Mekić, najbolji sportista Bosne i Hercegovine u 2011. godini po izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine te po izboru koji organizuju Nezavisne novine i Radio-televizija BiH, u ponedjeljak 26. decembra 2011. godine posjetio je Općinu Centar. Tom prilikom je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, kao domaćin, uručio Mekiću rješenje o dodjeli 5.000 KM za njegov Judo klub City centar.

Sredstva su namijenjena za pripreme koje Amel Mekić treba obaviti prije nastupa na Olimpijskim igrama koje će biti održane od 27. jula do 12. augusta 2012. godine u Londonu.

"Njegovi rezultati nas obavezuju da mu dajemo punu podršku, jer Amel Mekić na najbolji mogući način promoviše ovaj grad i državu, kao uzora ga trebaju slijediti naraštaji budućih sportista. Na području općine Centar djeluje oko 400 sportskih organizacija i društava kojima, u skladu sa svojim mogućnostima, pokušavamo pružiti finansijsku podršku", kazao je Bećirević i dodao da je sretan što su svi relevantni subjekti proglasili Mekića za najboljeg sportistu ove države tokom 2011. godine, što predstavlja veliku čast. Uz želje da donese jednu od medalja iz Londona načelnik Bećirević je Amelu Mekiću uručio Rješenje o doniranju finansijskih sredstava.

Amel Mekić se zahvalio na ovoj podršci i kazao da je na pet svjetskih kupova, na kojima je učestvovao, osvojio pet medalja.

"Moja najdraža medalja i kruna u karijeri jeste osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu u Istanbulu ove godine, u kategoriji do 100 kilograma. Ovo je za mene dodatna obaveza da se još bolje spremim za predstojeće Ljetne olimpijske igre u Londonu", kazao je Mekić.

Amel Mekić radi kao asistent na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu te obavlja funkciju vijećnika u Općinskom vijeću Centar.