sport
0

Banja Luka spremna za početak EP u kajaku i kanuu

SRNA
Dragoljub Davidović
Dragoljub Davidović
Grad Banja Luka spreman je za održavanje Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama, koje će biti održano na rijeci Vrbas od 13. do 17. jula, izjavio je gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović.

Davidović je tokom današnje sjednice Organizacionog odbora prvenstva rekao da se tehničke pripreme privode kraju i da su na vrijeme preduzete sve mjere da se pripremi takmičarska staza i prateća infrastruktura.

On je dodao da se do sada prijavilo 26 reprezentacija i 520 takmičara, dok će sa pratećim osobljem biti oko hiljadu učesnika prvenstva.

"Prvenstvo ima važan turističko-promotivni aspekt, jer boravak hiljadu ljudi u gradu pokreće smještaj u hotelima, ugostiteljske objekte i trgovine, a Banju Luku predstavlja kao vrhunsku destinaciju za sportove, kao što su rafting i kajak-kanu", rekao je Davidović.

On je dodao da su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Grad Banja Luka izmirili sve obaveze po pitanju prvenstva.

"Grad je participirao u sredstvima za uređenje staze za noćnu završnu vožnju, a organizacija ovakvih takmičenja spada među najteže, jer se održava na velikom prostoru i sa velikim brojem učesnika i kompleksnim mjerama sigurnosti", rekao je Davidović.

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2011" predviđeno je za 13. juli.