sport
0

Bajramovića brinu ozljede

NINA
Bosna je nakon dva uzastopna poraza ostvarila pobjedu, i to bez većih problema, protiv trenutačno najslabije ekipe lige Helios Domžalea (82:70).

Neizvjesnost oko pitanja pobjednika potrajala je samo prve četiri minute koliko su gosti uspjeli parirati Bosni. Nakon toga se bude domaći košarkaši, a na sceni su Bajramović i Fenn koji odlično obavljaju posao pod košem. U 14. minuti poenima Fenna Bosna je prvi put stigla na +10 (28:18). Već tada je bilo jasno da će Bosna stići do pobjede, a Mensur Bajramović je mogao zamjeriti svojim igračima jer su u završnici prvog poluvremena izgubili koncentraciju. Ipak, to se na sreću viceprvaka BiH nije osjetilo na rezultatu.

Studenti nemaju vremena za odmor jer već sutra navečer u okviru 6. kola gostuju Zagrebu. “Nakon što smo u utorak došli do važne pobjede, u Zagrebu možemo odigrati rasterećeno. Naime, u utakmici protiv Heliosa prekinuli smo mini seriju poraza i tako se vratili u dobar ritam”, kazao je trener Bosne Mensur Bajramović.

Uoči utakmice protiv Zagreba Bajramović ima dosta problema s ozljedama igrača. Naime, ozlijeđenom dvojcu - Marković, Tomović - pridružio se i Dragan Aleksić, dok je Nenad Đorić bolestan.

“Ako barem djelomično kompletiramo ekipu i pružimo našu prepoznatljivu igru, možemo se nadati povoljnom ishodu. Želimo pobijediti i dat ćemo sve od sebe”, zaključio je Bosnin strateg.