Borilački sportovi
101

Badr Hari povrijedio ruku, Verhoeven dobio borbu tehničkim nokautom

Piše: D. B.
Okršaj Badr Harija i Rica Verhoevena u Konig Pilsener Areni u Oberhausenu u Njemačkoj se s nestrpljenjem očekivao jer se ovaj meč smatrao najvećom kickbokserskom borbom godine. Aktuelni šampion Verhoeven je izašao kao pobjednik iz meča održanog u okviru organizacije Glory.

Dvadesetsedmogodišnji Verhoeven je pobijedio Harija tehničkim nokautom nakon što je Badr zadobio povredu ruke u drugoj rundi zbog koje nije mogao nastaviti brobu. Zvanično vrijeme prekida borbe bilo je 1:22 u drugoj rundi.

Verhoeven se ponio sportski te je nakon pobjede obećao revanš Hariju.

"Bit će revanš, nema sumnje u to. Rekao sam mu odmah to, jer ovo nije način na koji sam želio pobijediti. Poštujem ga i rekao sam mu da ćemo se ponovo boriti, ne samo zbog nas, nego i zbog publike", izjavio je Verhoeven.

U prvoj rundi meča borba je bila intenzivna, Hari je snažno udarao te je povrijedio nos protivniku, dok je šampion plasirao udarce u tijelo te svoje poznate low kickove. Runda je pripala Hariju.

U drugoj rundi je Verhoeven pogodio high kick na samom početku, a nakon nenamjernog niskog udarca borba je nkratko prekinuta kako bi se Hari oporavio.

Hari je potom povezao nekoliko udaraca, a šampion se branio. Uslijedio je klinč na užadima, gdje je Verhoeven počeo napadati koljenima. Kada je sudija Ashtari Onari razdvojio teškaše, Hari se povukao, okrenuo leđa protivniku i uhvatio se za bolnu ruku. Onari je morao brojati, a nekoliko trenutaka kasnije je mahnuo rukama, što je bio znak da Hari ne može nastaviti. Kamere su snimile Harijevu ruku i vidljivu povredu kod lakta.

"Nisam želio ovakav poraz, niti vjerujem da je Verhoeven želio ovako pobijediti. Stoga, ponovimo meč. Ovo je kontaktni sport, a najvažnije je zdravlje. Morate se brinuti za sovju porodicu, tako da je zdravlje na prvom mjestu. Vidjet ćemo kako ću se oporaviti, vjerujem da će to biti ubrzo. Vratit ću s eu teretanu i nokautirati ovog momka sljedeće godine", rekao je Hari.