Olimpijske igre
0

Australski streljački bračni par ne smije u istu sobu

Totalsport
Russell Mark (Foto: AFP)
Russell Mark (Foto: AFP)
"Diskriminirani smo zato što smo heteroseksualci", uskliknuo je Russell Mark, 48-godišnji australski olimpijac u streljaštvu, optuživši nacionalni olimpijski odbor (AOC).

On je to izjavoo zbog zabrane dijeljenja olimpijskog kreveta sa njegovom suprugom, 32-godišnjom Lauryn Mark, koja je također australska olimpijka u streljaštvu. Iako su u istoj reprezentaciji i premda su oženjeni, zbog spolne segregacije u olimpijskom selu neće moći biti u zajedničkom smještaju.

"Ono najgluplje u cijeloj priči jest da će u olimpijskom selu zajednički prostor dijeliti gomila homoseksualnih parova. Nas su diskriminirali zato jer smo heteroseksualci", zaključio je osvajač zlatne medalje iz Atlante 1996. godine, koji će u Londonu nastupiti na svojim šestim Igrama.

"Ne događa se često da homoseksualci odnesu pobjedu nad heteroseksualcima. Slava im!", dodao je.

Australski su mediji zaključili da je razlog zabrani boravka bračnom paru u zajedničkoj sobi generirala provokativna fotoseansa atraktivne gospođe Mark u nedavnom izdanju australskog magazina za muškarce ZOO-a, u kojem je pozirala u kupaćem kostimu s australskim nacionalnim bojama i svojom trap-puškom preko ramena.

Glasnogovornik AOC-a Mike Tancred odbacio je glasine.

"Russell bi morao uzeti u obzir potrebe ostalih reprezentativaca i reprezentativki. Ako ih spojimo zajedno, onda će pet ostalih streljačica morati koristiti istu kupaonicu, što će definitivno ometati njihovu koncentraciju. Russell i Lauryn dobro znaju da olimpijski smještaj nije luksuzan i da nema slobodnih soba na bacanje."