sport
0

Atletika: Smajlović odredio kandidate za Balkanijadu

FENA
Selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nusret Smajlović, nakon izbornog takmičenja u Zenici, odredio je kandidate za nastup na Balkanskom prvenstvu u krosu, koje će se 11. marta održati u bugarskom u Šumenu. Boje naše zamlje ukupno će braniti 14 atletičara i atletičarki: juniorke: Jovana Purković (AK Rogatica), Dejana Samardžija (AK Slavija), Biljana Cvijanović (AK Doboj) i Desanka Ćiro (AK Slavija); juniori: Boris Vujić (AK Prijedor), Saša Kragulj (AK Prijedor), Zdenko Paponja (AK Brotnjo) i Muhamed Fisović (AK Sarajevo); mlađi seniori: Nenad Tošović (AK Rogatica), Darko Rosić (AK Glasinac), Jovo Stanić (AK Prnjavor) i Nihad Hrkić (AK Zenica); seniori: Senaid Hasić (AK Zenica) i Goran Ješić (AK Rogatica).

"Ova selekcija najboljih bh. kros trkača sastavljena je pretežno od mladih i talentovanih atletičara i atletičarki, kojima će nastup u Šumenu koristiti, prije svega, za sticanje neophodnog međunarodnog iskustva

Izuzetak su dvojica naših najboljih trkača na srednje pruge, Senaid Hasić i Nenad Tošović, koji će pokušati da, u jakoj konkurenciji, ponove uspjeh sa prošlogodišnjeg Balkanskog prvenstva na stazi, održanog u Zenici, kada su osvojili bronzane medalje", kazao je Smajlović.

Voda tima u biće Dragomir Čabrilo, savezni trener za srednje i duge pruge, a uz njega u vodstvu tima biće i treneri Aziz Kevelj i Zoran Radinović.