sport
0

Atletika: Schumann i Breuer optuženi za doping

FENA
U atletskom svijetu na pomolu je još jedan dopinški skandal, nakon što je Njemački atletski savez potvrdio da se provodi istraga protiv dvoje vrhunskih njemačkih atletičara - olimpijskoga prvaka na 800 metara iz 2000. iz Sydneya Nilsa Schumanna i bivše europske prvakinje na 400 metara Grit Breuer.

Istraga je pokrenuta kao posljedica priznanja osuđenoga atletskog trenera Thomasa Springsteina, a u aferu su umiješani i nizozemski menađer Jos Hermens i španjolski liječnik Miguel Angel Peraita.

Springstein je ranije dobio 18-mjesečnu suspenziju zbog davanja nedopuštenih stimulansa malodobnim atletičarima, a kao trener je bio umiješan u posjedovanje dopinških sredstava zbog čega je i pokrenuta istraga protiv Schumanna i Breuer, koja je u to vrijeme bila Springsteinova djevojka.

Breuer je već jednom 1992. uhvaćena u uzimanju stimulanta Clenbuterola, zbog čega je kažnjena s trogodišnjom suspenzijom, a 2004. je izbjegla dopinški test na natjecanju u Južnoafričkoj Republici. Karijeru je prekinula krajem 2004. godine

Dvadesetosmogodišnji Schumann je posljednjih godina imao velikih problema s povredamam, a blisku suradnju sa Springsteinom je prekinuo kada je trener optužen.