sport
58

Atletičari Zenice i Borca najbolji na prvenstvu: Olimpijci Hamza Alić i Lucia Kimani zauzeli prve pozicije

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Atletski klub Zenica i Atletski klub Borac Banja Luka najuspješniji su danas bili na ekipnom prvenstvu za seniore koje je održano na Kamberovića polju u Zenici.

Na atletskom stadionu na Kamberovića Polju u organizaciji Atletskog kluba Zenica danas je održano ekipno prvenstvo za seniore koji su se takmičili u preko deset atletskih disciplina. Na današnjem takmičenju učestvovali su i bh. predstavnici na Olimpijskim igrama koje će biti održane u Rio de Janeiru Lucia Kimani i Hamza Alić.

Za Hamzu Alića današnje prvenstvo je bilo posljednje u karijeri ovakve vrste, a zatvorio ga je sa rezultatom od 19,55 metara što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Iza njega su se našli Aleksandar Novaković (AK Borac) sa 15,98 metara i trećeplasirani Semir Begić (AK Sarajevo) sa 14,30 metara.

Lucia Kimani je u disciplini trčanja na 3000 metara osvojila prvo mjesto sa vremenom 10:20,81, drugoplasirana je bila Monika Tončević sa 11:42,68, dok je treće mjesto pripalo Ani Simić sa vremenom 12:29,59.

Najuspješniji atletski klub u muškoj konkurenciji bio je AK Zenica, a zatim AK Sloboda-Tehnograd te AK Borac. Četvrto mjesto pripalo je AK Sarajevo i peto AK Novi Grad. U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate su napravile atletičarke AK Borac, drugoplasirani je bio AK Glasinac, dok je treće mjesto pripalo AK Sarajevo.

Organizatori su istakli da su zadovoljni odzivom atletičara i da je sve proteklo u najboljem redu bez primjedbi na organizacione aktivnosti.