sport
0

Armstrong se biciklizmu vraća u januaru 2009.

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najbolji biciklist svih vremema Amerikanac Lance Armstrong, koji je prošle sedmice proslavio 37. rođendan, svoj povratak profesionalnom biciklizmu započet će u januaru sljedeće godine u Australiji, na etapnoj utrci "Tour Down Under". To su u srijedu objavili organizatori utrke, te premijer savezne države Južna Australija Mike Rann.

Armstrong je svoj plan nastupa trebao otkriti na današnjoj konferenciji za novinare u New Yorku. No, prestigli su ga organizatori utrke i premijer savezne države Južna Australija Mike Rann.

Premijer Južne Australije Mike Rann izjavio je kako su australska savezna vlada i lokalne organizacije za borbu protiv raka bile uključene u pregovore sa Armstrongom, istaknuvši kako će njegov nastup biti od ogromnog značaja za promociju Adelaidea. Armstrong je svoj povratak biciklizmu potvrdio 10. septembra, kazavši tada kako je njegov povratak motiviran željom da se bitka protiv raka podigne na globalnu razinu.

Nakon što je prebolio rak testisa Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France u razdoblju od 1999. do 2005., a nakon toga se povukao u mirovinu. No, nije se opustio, već je formu održavao trčanjem maratona i utrkama brdskog biciklizma.

"Tour Down Under" će se održati od 20. do 25. januara 2009., a ima šest etapa čija je ukupna dužina oko 802 kilometra. Utrka se održava u okolici Adelaidea, a prolazi i kroz poznati vinorodni kraj u dolini Barossa.