Slovenija
4

Anže Kopitar se družio sa hokejašima Vukova i Medvjeda

Klix.ba
Anže Kopitar
Anže Kopitar
Kapiten Los Angeles Kingsa, hokejaškog tima koji je ove godine osvojio Stanley Cup, slovenački hokejaš Anže Kopitar, družio se u petak na Bledu sa hokejašima sarajevskih timova Vukovi i Medvjedi.

Hokejaši HK Medvjedi i HK Vukovi nalaze se na pripremama u Sloveniji. Kao što je poznato, u Sarajevu ne postoji ledena dvorana u kojoj je moguće trenirati izvan zimskih mjeseci, stoga naši hokejaši pribjegavaju "suhim treninzima" na parketu i povremenim boravcima u Sloveniji gdje postoje uslovi za vježbanje.

Tokom priprema na Bledu, hokejaši predvođeni Erminom Hasovićem, prvim bosanskohercegovačkim trenerom sa certifikatom koledža Vermiaki iz Finske, odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica sa domaćinima.

U ledenoj dvorani na Bledu došlo je i do susreta između hokejaša Vukova i Medvjeda i poznatog NHL-ovog centarfora Anžeja Kopitara. I jedna i druga ekipa Anžeju su poklonile dresove sa njegovim brojem 11.

"Ovo je jedinstvena prilika da se naši hokejasi sretnu i upoznaju sa najuspješnijim hokejašem sa ovih prostora" izjavio je predsjednik HK Vukovi Adnan Mrkva i dodao: "Hokejaški sport u BiH se odvija u dramatično teškim okolnostima. Održavamo ga prvenstveno ogromnim naporima i entuzijazmu hokejaške zajednice, roditelja i prijatelja ovog dinamičnog i popularnog olimpijskog sporta."

Prošlogodisnje prvenstvo BHHL lige nije završeno, zbog poznate situacije sa rušenjem ledenog balona Zetra usljed velikih količina snijega. BHHL će se nastaviti odigravanjem nezavršenog posljednjeg kola iz prošlogodišnje sezone. Najviše šansi za osvajanje prvenstva ima HK Ilidža, koja vodi sa 18 bodova ispred HK Medvjedi sa 14 i HK Vukovi sa 11 bodova