sport
0

Andre Agassi briljira u Cincinnatiju

NINA
Amerikanac Andre Agassi plasirao se u finale nekog ATP turnira prvi put poslije novembra prošle godine, pošto je u polufinalnom duelu u Cincinnatiju savladao zemljaka Andyja Roddicka rezultatom 7:5, 6:7 (2:7), 7:6 (7:2).

Za titulu će se Agassi boriti protiv Australijanca Lleytona Hewitta, koji je pobjedio Španca Tommya Robreda sa 6:3, 6:2.

"Najbolja stvar u ovoj pobjedi je što večeras sigurno neću razmišljati je li vrijeme da okončam karijeru. Ako me Roddick nije uspio zaustaviti ni sa 27 asova, onda doista i dalje mogu igrati vrhunski tenis, u što sam u posljednje vrijeme, da budem iskren, počeo sumnjati", rekao je poslije pobjede 34-godišnji Agassi.

Na turniru koji se igra za nagradni fond od 2,4 miliona dolara, veteran svjetskog tenisa sutra će pokušati osvojiti 59. titulu u karijeri, a protiv Roddicka je zabilježio 807. pobjedu otkako je postao profesionalac. Na taj način se probio na peto mjesto liste najuspješnijih igrača u historiji tenisa, pretekavši Stefana Edberga, koji je sada sa 806 pobjeda pao na šesto mjesto.