Pripreme za Kup Kanade
0

FOTO / Amila Bajramović u bojama BiH osvojila 3. mjesto u karateu

Klix.ba
Amila Bajramović
Amila Bajramović
Amila Bajramović, nekadašnja članica Karate kluba Orhideja iz Novog Travnika, osvojila je treće mjesto na 37. Prvenstvu borilačkih sportova (kategorija karate-kate), koje je održano u kanadskom Hamiltonu (Ontario).

Amila je svoju sportsku karijeru započela u Novom Travniku prije 21 godinu, pod vodstvom trenera Enesa Krajišnika, majstora karatea crni pojas 7. DAN. Dugi niz godina uspješnog treniranja i postizanja vrhunskih rezultata na domaćim takmičenjima omogućili su joj da u najužem krugu reprezentativaca Bosne i Hercegovine nastupi na mnogim međunarodnim, evropskim i svjetskim takmičenjima.

Do sada je osvojila više od 300 medalja, nekoliko titula najuspješnije sportistkinje svog grada, stekla licencu međunarodnog sudije, ispitivača i trenera. U junu 2007. godine je položila za majstorsko zvanje - crni pojas 3. DAN.

Život je, nakon svih ovih godina, odveo na drugu stranu, na drugi kontinent, te je odlaskom u Kanadu i udajom mislila da će njena karijera ostati po strani. No, tolika ljubav se, zaista, ne može tako lako odbaciti niti zaboraviti, pa je karijeru nastavila u klubu Perrins Martial Arts, u kojem je već nakon mjesec dana treniranja i fasciniranja svojim radom dobila priliku svoje znanje prenositi na mlađe članove.

U subotu, 23. februara, je nastupila na izuzetno jakom takmičenju Elite AAA, najvišeg ranga takmičenja u Kanadi Ontario Provincials Open, Martial Arts Championship 2013., gdje je, pored jako teške kategorije osvojila 3. mjesto u kategoriji žene 18-35 traditional forms/kate.

Ovo prestižno takmičenje je pripremno i izborno prvenstvo za odlazak na Kup Kanade, koji će biti održan krajem marta ove godine u Otavi.

Da ljubav prema karateu i našoj državi nikada neće nestati pokazuje i činjenica da je Amila na ovom prvenstvu nastupila u svom bosanskom kimonu i sa bosanskom zastavom na njemu.