sport
75

Amel Tuka se na stadionu Koševo utrkivao sa novinarima

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kompanija HIFA Petrol danas je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" organizirala druženje novinara i atletičara Amela Tuke, osvajača bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Na pres-konferenciji predstavnici HIFA grupacije Kenan Ahmetlić i Ahmet Ahmetlić izrazili su zadovoljstvo izborom uprave da "zaštitno lice" firme bude najbolji bh. atletičar.

"Naš moto je 'Domaće s domaćim i najbolji s najboljim'. Smatramo da svi trebamo da težimo tome da sutra imamo puno osoba kakav je Amel Tuka, ali ne samo u sportu već i u kulturi, obrazovanju, privredi i u svim drugim segmentima društvenog i javnog života", kazao je Kenan Ahmetlić.

Tuka je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je ostvario saradnju s ovom velikom grupacijom, "korisnom za cijelu BiH".

"HIFA grupacija želi da mi pomogne, na samo meni već i mnogima u drugim sferama. Trudit ćemo se svim silama da zajedno predstavljamo BiH u najboljem svjetlu i da naša država bude ponosna na nas", kazao je Tuka.

Govoreći o planovima za kraj sezone, Tuka je najavio svoje učešća na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu, kojim će okončati najuspješniju sezonu u karijeri.

"U nedjelju putujem u Italiju, gdje ću se pripremati sa svojim trenerom Giannijem Ghidinijem. Nastupom u Briselu zaokružit ću sezonu i otići na zasluženi odmor. Poslije toga ponovo ću krenuti s pripremama za narednu sezonu u kojoj me očekuje još više posla i više odricanja. Nadam da će sve ići onako je kako je moj trener planirao", kazao je Tuka.

Finalno takmičenje sezone u Dijamantskoj ligi održat će se 11. septembra u Briselu, a dodajmo i da se Amel na atletskoj stazi utrkivao sa novinarima na 100 metara. Prvo mjesto i 300 litara goriva osvojio je novinar Oslobođenja Jasmin Ligata. Drugo mjesto i 200 litara goriva pripalo je Omaru Tipuri, dok je treći bio Mirnes Mašić i osvojio 100 litara goriva.