sport
301

Amel Tuka ljut pred finale: Dva puta sam imao doping kontrolu u sedam dana

Piše: E. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Najbolji bosanskohercegovački srednjoprugaš Amel Tuka večeras će trčati finalnu trku na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, a umjesto odmorom, dan mu je počeo sa još jednom doping kontrolom.

Tuki su jutros u sedam sati ujutro na vrata pokucali doping kontrolori iz Međunarodne atletske federacije (IAAF) zahtjevajući od našeg atletičara uzorak krvi i urina. Iako je poznat po tome da daje podršku kontrolorima da obavljaju svoj posao, Tuka je ljut zbog toga što mu je ovo druga doping kontrola u sedam dana.

"Buđenje ujutro u 7 sati, ponovo doping kontrola, uzorak krvi i uzorak urina! Samo četiri dana prije imao sam doping kontrolu i to dupli uzorak krvi! Izvađeno mi je ukupno šest epruveta krvi u 4-5 dana! Da to nije malo previše?", poručio je Tuka preko svoje oficijelne Facebook stranice.

Na kraju posta ponovo je naglasio da u potpunosti podržava doping kontrole, ali da smatra da su ovaj put kontrolori prešli granice sa ponovnim uzimanjem uzoraka urina i krvi, posebice na dan finalne trke atletskog EP koja će biti održana večeras u 18:30 sati.