sport
233

Amel Tuka i Emma Škaljo najbolji sportisti ZDK-a u 2014. godini

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U organizaciji Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona i novine "Naše riječi" u Zenici su večeras predstavljeni najbolji sportisti, sportistkinje, klubovi, sportski radnici i kolektivi u Zeničko-dobojskom kantonu u 2014. godini. Za najboljeg sportistu 2014. godine u ZDK izabran je atletičar Amel Tuka, a za najbolju sportistkinju streljašica Emma Škaljo.

Večerašnjoj dodjeli priznanja za najbolje sportske uspjehe u 2014. godini u ZDK prisustvovao je veliki broj građana koji su dali podršku najuspješnijim sportistima.

Na početku manifestacije prvo su dodijeljena priznanja za uspjehe u sportu za lica sa invaliditetom i to: Mirsadu Džulbiću, Zikretu Mahmutoviću, Redžibu Taliću i Sefiji Topalović.

U kategoriji sportskih nada priznanja su dobili: Emir Čamdžić, Oliver Jurišić, Leonora Jakić, Lana Lončar, Semin Burko, Berina Mustić, Elmedin Alić i Mirsad Piro. Za najboljeg sportskog novinara u 2014. godini izabran je Dženan Hasagić.

Vladan Lonar, Lamija Pašalić, Bakir Spahić, Zerina Mustić, Ahmed Krnjić i Dajan Šimunović najbolji su sportisti u kategoriji juniora i juniorki, dok su u kategoriji seniora i seniorki plakete dobili: Aldin Begagić, Bahrudin Mahmić, Faruk Vražalić, Edin Konjić, Ahmed Džananović, Almina Mušinbegović, Kanita Bilić i Hasna Tukić.

Za najbolje trenere u 2014. godini u Zeničko-dobojskom kantonu izabrani su Elvir Krehmić, Mirsad Čehić i Mirza Handžić, dok su za najbolje sportske radnike koji su doprinjeli razvoju sporta izabrani Aziz Kevelj, Kasim Sarajlić i Asim Limo.

Na večerašnjoj dodjeli nisu zaboravljeni ni bivši sportisti koji su u svome životu ostvarili zapažene rezultate. Tako su plakete za životno djelo dobili Mirsad Hodžić, Mehmed Begovac i Besim Gafurović.

Šlag na tortu na večerašnjoj manifestaciji bila je dodjela priznanja za najboljeg sportistu i sportistkinju, a te nagrade su pripale Amelu Tuki i Emmi Škaljo. U svom kratkom govoru Emma Škaljo se zahvalila svima koji su joj pružali podršku na putu do uspjeha uvažavajući njene treninge i odricanja, što je na kraju rezultiralo i dvostrukom nagradom za uspjeh u 2014. godini.

Podsjetimo, Emma Škaljo je izabrana i za najbolju sportistkinju 2014. godine Grada Zenice, baš kao i Amel Tuka koji je nakon dodjele kazao:

"Velika mi je čast da ponovo budem izabran kao najbolji sportista Zeničko-dobojskog kantona, što je rezultat truda i rada u protekloj godini. Želim da se zahvalim svima, počevši do mojih roditelja, koji su mi pružali podršku i bez čije podrške ne bih uspio ostvariti sve ove rezultate. Moje je da treniram, a rezultati i nagrade će vjerujem dolaziti i narednih godina", izjavio je Tuka.

Nakon svečane ceremonije dodjele priznanja u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici uslijedilo je druženje uz koktel i fotografisanje sa prijateljima i članovima porodice.