sport
0

Amel Mekić i Arnela Odžaković sportisti godine u KS

Sarajevo-x.com
Judista Amel Mekić i karatašica Arnela Odžaković proglašeni su za najboljeg sportistu i sportašicu Sarajevskog kantona u 2007. godini u tradicionalnom 11. izboru Sportskog saveza Kantona Sarajevo (SS KS).

Amel Mekić, 26-godišnji član sarajevske Bosne, u septembru prošle godine u kategoriji do 100 kg, osvojio je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u brazilskom Rio de Janeiru, čime je ostvario normu za nastup na olimpijskim igrama u Pekingu.

Arnela Odžaković, 24-godišnja članica Karate kluba Bushido iz Sarajeva, najvrijedniji rezultat u 2007. ostarila je osvajanjem srebrene medalje na 42. evropskom prvenstvu u karateu u Bratislavi (Slovačka).

Na svečanosti održanoj večeras u Domu mladih pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, za najuspješniju žensku ekipu proglašena je ekipa Streljačkog kluba Sarajevo, a u muškoj konkurenciji karate reprezentacija Kantona Sarajevo.

Selektor judo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac proglašen je za najuspješnijeg trenera.

U kategoriji najperspektivnijih takmičara i takmičarki nagrade su dobili 33 mladih sportista i sportašica.

Od ove godine najbolji pojedinici i ekipe izabrani su u još četiri nove kategorije. Za najuspješniju žensku i mušku ekipu u kategoriji loptačkih sportova proglašene su košarkašice Željezničara i rukometaši Bosna Lido osiguranja.

Najuspješniji pojedinici u kategoriji sportskih igra su rukometaš Muhamed Toromanović (Bosna LO) i košarkašica Nataša Mikić (KK Željezničar).

Također, prvi put su uručena specijalna priznanja za međukantonalnu saradnju, a nagade su dobili Zlatan Saračević (Tuzla) i Emir Balić (Mostar). U kategoriji najboljih fitness studia na području Kantona Sarajevo progašen je studio Atlantis.