Bentbaša
0

Amatersko prvenstvo u odbojci na pijesku

Sarajevo-x.com
Marketing agenicija B40 iz Sarajeva, poznata između ostalih aktivnosti i po organizaciji međunarodnih turnira menadžera u skijanju, golfu i tenisu, ovog ljeta pokreće novi projekat: Beach Volleyball Open, pod jedinstvenim nazivom “S.ketch”. Bit će to 1. Amatersko otvoreno prvenstvo grada Sarajeva u odbojci na pijesku.

Projekat je osmišljen po uzoru na poznate summer break event-e, koje mladi Sarajeva željno čekaju. U želji da se građanima, kao i brojnim turistima koji u to vrijeme posjete naš grad, pruži nešto sasvim drugačije, ideja o odbojci “na plaži” bila je rješenje, ističu organizatori.

Mjesto dešavanja je sarajevska Bentbaša, čiji tereni u potpunosti odgovaraju svrsi ovog sportskog događaja. Namjera je da S.ketch osigura zabavu, dobar provod, vrijedne nagrade i moderan muzički i plesni performans od strane Dj-eva i plesačica iz plesnog kluba Romantik.

Turnir u odbojci je namijenjen svim zainteresovanim ljubiteljima odbojke. Postoji samo jedno ograničenje, a to je da učesnica/učesnik nije profesionalni igrač odbojke, dakle namijenjen je amaterima.

Ekipe će se sastojati od ukupno 4 igrača, pod uslovom da je u ekipi bar jedna igračica. Svaka ekipa će igrati najmanje 2 meča, tako da u slučaju jednog izgubljenog meča ima pravo da nastavi takmičenje u glavnom turniru. Mečevi će se igrati sa Molten beach volleyball loptama.

Turnir počinje 5. jula, u 9.00h, a završava u nedjelju, 06. jula. finalnim mečevima.

Po zavšetku takmičarskog dijela u subotu, u 18.00h će biti organizovan After Beach Party (Bazen dernek), kada slijedi program pun muzičkih i plesnih sadržaja.

U sklopu otvaranja, bit će organizovan egzibicioni meč u kojem će učestvovati poznati ljudi iz javnog života u ekipi sa profesionalnim igračicama.

Nagradna putovanja za najbolje ekipe su obezbijedili turistička agencija Sirius i spotski centar Circle Medjugorje. Za dodatne sadržaje za posjetioce se pobrinuo Peugeot. Svi zainteresovani će imati priliku da isprobaju najnovije Peugeotove modele automobila i skutera.