sport
0

Alić optimist uoči odlaska u Peking, Mešić nastupa uprkos povredi lista

FENA
Hamza Alić
Hamza Alić
Bosanskohercegovački atletičari Hamza Alić i Kemal Mešić, u društvu trenera Mehmeda Skendera i Fuada Mešića, večeras u 20.30 sati sa Sarajevskog aerodroma, letom preko Istanbula, putuju u Peking gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Alić i Mešić u Pekingu će se pridružiti trenutno najboljem bh. atletičaru srednjoprugašu Amelu Tuki, koji je u glavni grad Kine otputovao ranije.

Aliću će ovo biti šesto učešće na svjetskim prvenstvima na otvorenom, a i ovaj put cilj je plasman u finale. Prije šest godina u Berlinu u prošao u finale.

  • Očekujem finale. Mislim da sam u dobroj formi i ako se sve posloži moglo bi se očekivati finale. Istina, sama riječ "svjetsko" govori o kakvom je takmičenju riječ. Dat ću sve od sebe da napravim rezultat - kazao je Alić za Fenu uoči odlaska u Peking.

Dodaje da u Peking putuje rasterećen, s obzirom na to da je već ispunio olimpijsku normu te da nije opterećen rezultatom.

Za razliku od Alića, Mešiću će glavni cilj u Pekingu biti ostvarivanje olimpijske norme.

Mešić, koji se vrijedno priprema u Sarajevu, na posljednjem takmičenju je zadobio lakšu povredu lista, ali vjeruje da će spreman dočekati SP.

Član AK Sarajevo je u ovoj godini nastupio na pet takmičenja, a u Slovenskoj Bistrici je ostvario rezultat od 20,49 m, što je samo centimetar slabiji rezultat od olimpijske norme. Vjeruje da će u narednim takmičenjima ostvariti normu, mada u Peking putuje sa povredom lista.

  • Na Balkanskim igrama pukao mi je list, sada dvije sedmice pokušavam da to zaliječim. Nisam još potpuno spreman, ali se nadam da ću se oporaviti do nastupa. Šteta, bio sam spreman za veliki rezultat, ali se dogodila povreda. No, sigurno je da se neću predati - kazao je Mešić za Fenu.

Svjetsko prvenstvo u Pekingu održava se od 22. do 30. augusta, a nastup bh. bacača očekuje se u nedjelju. Dan ranije trebalo bi da nastupi Tuka.